FAQ

Öppetider

Torsdag 12 maj
9:00-12:00 Program i biografen
12:00-13:00 Lunch
13:00-18:00 Program i biografen
18:20-20:00 Gratis filmvisning ur ”Länge leve demokratin” för allmänheten inklusive dialog med dokumentärfilmaren Jan Scherman

Fredag 13 maj
9:00-12:00 Program i biografen
12:00-13:00 Lunch
13:00- 15:00 Filmvisning ur ”Länge leve demokratin för skolelever och konferensdeltagare inklusive dialog med dokumentärfilmaren Jan Scherman
15:00-18:00 Program i biografen
09:00-16:00 pågår Rådslaget för representanter från nationella organisationer kring demokratisk beredskap i restaurangen på vån 2.

Lördag 14 maj
9:00-12:30 Program i biografen

Vart sker Demokratidagarna?

Vad är Demokratidagarna?

Demokratidagarna är Sveriges mötesplats för alla som engagerar sig för att skydda, stärka och utveckla demokratin i Sverige och arrangeras för första gången 2022. Innehållet i konferensprogrammet, kulturutställningarna och rådslaget på Demokratidagarna är nu mer aktuellt än någonsin. Tillsammans med dig och civilsamhället, offentligheten, näringslivet och privatpersoner skapar vi Sveriges absolut viktigaste mötesplats för ökad demokratisk beredskap som en del av den sociala hållbarheten.

Vad innebär konferensen?

På Demokratidagarna samlas samhällets viktigaste påverkare och aktörer som engagerar sig för att bygga demokratisk beredskap, social hållbarhet och växande demokrati. 

Konferensprogrammet är framtaget i ett nära samarbete med relevanta aktörer och ger dig som konferensdeltagare möjligheten att kompetensutvecklas, ta del av nyheter och trender samt lyssna till praktikfall. 

Rådslaget är ett unik tillfälle för civilsamhällesorganisationer att samlas och lägga fram reformer för svensk demokrati till regering och riksdag.

Demokrativerkstan är en bistro med praktiska workshops som är öppen för allmänheten för att öva demokrati. Här kan du lära dig om hur du skapar en namninsamling eller startar en förening. Här kan du göra din egen valaffish och politiska konst. Och här kan du mingla med politiker och aktivister.

Kulturutställningen är ett axplock av starka berättare som genom konst tar sig an demokratins ödesfrågor och ansvarsutkräver makten.

Var hittar jag biljett till Demokratidagarna?

Scenen, Demokrativerkstan och kulturutställningarna är öppna för allmänheten gratis. Ingen biljett behövs.

Konferensprogrammet (Biografen) – boka förhandsbiljett här. (Endast 200 platser.)

Rådslaget och konferensprogrammet, endast för civilsamhällesorganisationer. Boka din plats här.

Vad innebär programspåren på konferensen?

Kultur – Kulturinslag som tolkar demokrati

Samtal – Flera perspektiv fördjupar vår förståelse för en aktuell demokratisk ödesfråga.

Lansering – Helt nytt! Novus-undersökningar, nya samhällsinitiativ och nya metodmaterial.

Vad innebär demokrati utställningen?

Föreningar, organisationer och företag som engagerar sig för att skydda, stärka och utveckla demokratin finns med under alla tre dagarna på Demokratidagarna den 12 maj – 14 maj. På Demokratidagarna kommer deltagare från Demokrativerkstan, konferensen, rådslaget och utställare mötas i montrarna på Folkets hus i Nynäshamn.

Hur hänger utställningen och konferensen ihop?

Demokratidagarna sker den 12-14 maj på Folkets Hus i Nynäshamn. På Demokratidagarna har vi både en konferens och en utställning. Om du köper biljett till konferensen får du tillgång till alla föreläsningar. Du kan också registrera dig som mässbesökare kostnadsfritt, då har du inte tillträde till konferensprogrammet i biografen, men du har tillträde till utställningen, demokrativerkstan och  scenen.

Program PDF

Finns det garderob?

Ja, det finns det.

Var kan jag bo?

Skärgårdshotellet ligger cirka 500 meter från Folkets Hus i Nynäshamn. Läs mer på deras hemsida. Resa Nynäshamn till Stockholm för fler alternativ tar endast 58 min. Läs mer på sl.se.

Finns det parkering?

Ja, det finns ett parkeringshus i anslutning till Folkets Hus i Nynäshamn.

Vad finns det för matutbud?

Restaurangen – endast förbokade

Bistron – mer info kommer

Konferenslounge – mer info kommer

Restauranger på och runt Nynäshamns torg.